Tel. +40 730 519 590   |  E-mail:  contact@elitemedicale.ro

Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale

Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, ediția a IV-a, organizat pentru prima dată la Iași

Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, ediția a IV-a a fost găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Manifestarea a avut loc în data de 3-4 noiembrie 2022 și a fost dedicată tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, oferind prilejul unui schimb valoros de informații de specialitate și de stabilire a unor conexiuni veritabile cu renumiți experți din domeniul medical.

În cadrul evenimentului, au fost prezente cadre universitare, cercetători, medici și profesioniști din domeniul sănătății, care au prezentat tehnologii inovatoare, cele mai recente studii, perspective și concluzii din următoarele specialități medicale: medicină de urgență, medicină cardiovasculară, oncologie, obstetrică și ginecologie și medicină de familie.

Manifestarea științifică a debutat cu Workshop-ul „Hands-on ecografie 3D/4D/5D în Obstetrică și Ginecologie – Samsung Experience”, care s-a desfășurat pe parcursul a două zile, fiind condus de Prof. univ. Dr. Nemescu Dragoș și Prof. univ. Dr. Grigore Mihaela.

Victoria Hodină – consilier superior în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a condus Conferința de Management Sanitar și Politici de Sănătate, aducând o contribuție valoroasă cu expertiza sa vastă în oportunitățile de accesare a fondurilor alocate pentru dezvoltarea infrastructurii prespitalicești (314,87 mil. euro) și a infrastructurii spitalicești publice nouă (1.089,05 mil. euro).

În ceea ce privește Conferința de Medicină Cardiovasculară, Prof. dr. Grigore Tinică a prezentat participanților aspecte de noutate din chirurgia cardiovasculară și tratamente moderne pentru anevrismele rădăcinii aortice.

Conferința de Oncologie, moderată de către Prof. univ. Dr. Lucian Miron a reprezentat o dezbatere la masă rotundă, la care au fost abordate actualitățile și progresele în oncologie.

Conferința de Medicină de familie, moderată de conf. Dr. Adorata Elena Coman și Dr. Anca Deleanu, a abordat teme precum rolul medicului de familie în prevenția primară, în sănătatea reproducerii, actualitățile referitoare la schemele de vaccinare la copii, inclusiv vaccinarea HPV și prevenția CCU.

La fel de antrenante pentru public au fost și temele expuse în cadrul Conferinței de Medicină de Urgență, care s-a bucurat de intervenția prin video call a Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, referitoare la perspectivele de dezvoltare ale sistemului de urgență. În cadrul celor 4 sesiuni ale conferinței a fost prezentată și tema medicației resuscitării conform ghidului ERC 2021, susținută de Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, moderator al conferinței.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security